Maisto atsargos

Gresiant ar susidarius ekstremaliajai situacijai, maisto ir vandens atsargos gali būti ribotos ir jų tiekimas gali būti sutrikęs, todėl reikia turėti pasiruošus maisto atsargų bent 72 valandoms, kol bus pradėta teikti pagalba.

Namie, sausoje ir tamsioje aplinkoje rekomenduojami laikyti šie produktai:

  • Mėsos konservai
  • Daržovių konservai (ankštinės daržovės – itin vertingas pasirinkimas)
  • Kiti konservuoti produktai (sutirštintas pienas, vaisiai)
  • Birios kruopos
  • Aliejus
  • Cukrus
  • Prieskoniai (žolelių mišiniai, ryškių skoninių savybių prieskoniai)
  • Druska
  • Medus
  • Arbata

Nepamirškite mėgstamų maisto produktų (jų vartojimas padės jaustis geriau)!
Turėkite mechaninį konservų atidarytuvą!
Prieš kaitindami konservuotą maistą, nuplėškite etiketes ir atidarykite skardinę. Atidarę skardinę, suvartokite visą jos turinį iškart!
Konservuoti žuvies produktai nerekomenduojami.

  • Naujas nsupirktas maisto atsargas rikiuokite už jau turimų atsargų – taip lengviau atskirsite trumpiau galiojančius produktus!
  • Nevartokite maisto produktų, turėjusių sąlytį su potvynio vandeniu ir (ar) nehigieniškais paviršiais!
  • Kaupdami atsargas pirmenybę teikite jums įprastiems produktams

PASIRŪPINKITE VANDENS ATSARGOMIS (vienam asmeniui 72 valandoms – 12 litrų vandens). Laikykite vandenį, supilstytą į mažos talpos buteliukus – taip vanduo išliks švarus ilgiau.

Šeimoje arba namų ūkyje paskirkite už maistą atsakingą asmenį.

Spausdinamas variantas: Šeimos planas (690.7 kb)

Spausdinimo versija